Articol

Shop
Noutăți - 2 ani în urmă

Ce sunt coboții sau roboții colaborativi

La Automation Center, noi colaborăm pe partea de coboți și punem în funcțiune astfel de aparaturi din gama ABB, Kuka, Fanuc, Yaskawa, Universal robot sau Mitsubishi. De asemenea, ne ocupăm și de crearea celulelor robotizate.

Ca să vă faceți o mai bună idee despre ce reprezintă coboții sau roboții colaborativi, trebuie să știți că aceștia sunt mașinării destinate interacțiunii directe cu omul într-un spațiu comun.

Coboții au aplicații care contrastează cu aplicațiile tradiționale de roboți industriali în care aceștia sunt izolați de contactul uman. Un cobot este construit, în general, din materiale ușoare și vine cu o limită mică de viteză și forță. În plus, aceștia au programe care-i fac extrem de siguri la locul de muncă.

Coboții sunt folosiți în automatizare sau sunt roboți de serviciu pentru uz casnic și utilizare profesională, potrivit Federației Internaționale de Robotică.

Cobotii pot avea multe utilizări, de la roboți informaționali în spații publice, roboți logistici care transportă materiale în interiorul unei clădiri, până la roboți industriali care ajută la automatizarea anumitor sarcini.

De asemenea, Federația Internațională de Robotică a împărțit colaborarea oamenilor cu coboții:

  1. Coexistență: omul și robotul lucrează unul lângă celălalt fără separație, dar fără spațiu de lucru comun.
  2. Colaborare secvențială: omul și robotul sunt activi în spațiul de lucru partajat, dar mișcările lor sunt secvențiale; nu lucrează pe o piesă în același timp.
  3. Cooperare: Robotul și munca umană pe aceeași parte în același timp, cu ambele în mișcare.
  4. Colaborare receptivă: robotul răspunde în timp real la mișcarea lucrătorului uman.

Articole recente

Noul produs de la partenerul nostru SIKO GmbH

Articol - 2 ani în urmă

Encoder cu fir SG31   design robust pentru montarea encoderului rotativ cu lungimea de măsurare de 3000 mm Familia de senzori inteligenți pentru...

Citeste mai mult...

Business cu vizită „la domiciliu”

Articol - 2 ani în urmă

Automation Center este una dintre puținele companii din România care se poate lăuda că, în cazul în care apar anumite probleme sau c...

Citeste mai mult...

Concurs!!!

Articol - 2 ani în urmă

MY SMART ROBOT – concurs de desen pentru copii Vrei să câștigi un robot super smart? Intră în concursul nostru de desen pentru copii...

Citeste mai mult...

Tag-uri